zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Най-честите причини за стреса



Най-честите причини за стреса

Навсякъде това са работата и паричните проблеми, но има и други, показва допитване.

здраве.bg

Това е целта на проучване, организирано от Associated Press и компанията Ipsos. В него са събрани и анализирани данни от 10 водещи страни на света. Във всяка от тях за периода между 13 и 26 ноември 2006 г. са анкетирани около 1000 възрастни респонденти.

Какво предизвиква най-често стрес у гражданите на най-динамично развиващите се страни?

1. Австралия. Повече от 1/3 от анкетираните (35%) смятат работата за основен източник на стрес. След нея се нареждат финансовите проблеми (27%) и семейният живот (24%). 3/4 от жителите на страната (77%) се намират в състояние на всекидневен стрес.

2. Великобритания. 51% от британците смятат, че са подложени на стрес. Финансите ги вълнуват в 32% от случаите, а работата - в 26%. Семейният живот им носи най-малко тревоги.

3. Канада. Често или понякога, в душевен цайтнот попадат 76% от канадците, т.е. 3/4 от населението на страната. Главните фактори за това според тях са работата или липсата на такава (32%) и паричните проблеми (28%).

4. Франция. Животът често или от време на време излиза извън контрол за 45% от французите. 30% от анкетираните поставят работата и финансовото обезпечаване на първо място сред причините.

5. Германия. Немците се оказват доста устойчиви на стреса - само 51% смятат, че изпадат в такова състояние. 28% чувстват, че животът постоянно излиза извън контрол.

6. Италия. 1/3 от италианците определят работата като главния дразнител в живота, а други 20% поставят на първо място финансовите проблеми. 3/4 от населението (73%) признават, че често или понякога изпадат в стресови ситуации.

7. Мексико. Всекидневният живот не е фактор за стреса за повечето мексиканци - само 45% от тях смятат, че понякога са в това състояние. Това е най-ниският показател от всички страни, в които е проведено изследването. 38% определят финансовите проблеми и 20% работата като източник на стреса.

8. Испания. Стрес изпитва всеки един от десет испанци. 34% от тях смятат, че причина за това е работата или нейната липса.

9....

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    заболявания    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.