zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отслабването не води до изчезване на целулита



Отслабването не води до изчезване на целулита

Намаляването на килограмите само намалява проявите му и то невинаги.

здраве.bg

Непрекъснатото изчисляване на калориите и отказът от любимите храни може и да помага в някои случаи за намаляване на целулита, но понякога ефектът е обратен, твърди статия в Plastic and Reconstructive Surgery - официално издание на Американското общество на пластичните хирурзи (American Society of Plastic Surgeons).

Според американските лекари при жените, които имат значителен проблем с килограмите, отслабването наистина дава добър резултат по отношение на целулита, но при тези, чието тегло е приблизително нормално, евентуалното му намаляване може да има обратен ефект.

Публикуваните данни сочат, че при 58% от наблюдаваните пациентки целулитът е намалял, но при 31% състоянието се е влошило.

“Понякога дори при жените, които са намалили много теглото си, целулитът не намалява, а единствената последица е загуба на еластичността на кожата и нейното провисване”, добавят учените. “За това и препоръката към жените, които искат да намалят своя целулит, трябва да бъде: на първо място посетете специалист и се консултирайте с него”.

Според авторите на статията целулит се среща при почти 85% от жените, но далеч не при всички отслабването има положителен ефект, макар самият целулит да е изключителен признак за наднормено тегло. “Дори в случаите, когато намаляването на килограмите има резултат, става дума за намаляване, а не за изчезване на целулита”, твърдят в заключение американските специалисти.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.