zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Джипита плащат 0,8 ст. на кв.м. месечен наем на Столичния медицински холдингСофия, 13.12.2005, Агенция Фокус

Общопрактикуващи лекари в София плащат 8/10 от стотинката на квадратен метър наем на Столичния медицински холдинг. Тази информация представи пред комисията по финанси и бюджет в Столичния общински съвет изпълнителният директор на холдинга д-р Татяна Василева, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Василева обясни, че в момента в София има 975 джипита, като 547 са в наемни отношения с холдинга. Те плащат месечен наем за кабинетите си в размер на 2 лева за помещение от 15 квадратни метра. Останалите 547 общопрактикуващи лекари, които са си взели кабинети под наем в болнични завадения извън холдинга плащат по 200-250 лева месечно.
На днешното заседание на комисията, съветниците обсъдиха с представителите на холдинга възможностите за покриването на дълговете на общинските болници. В момента четирите многопрофилни болници за активно лечение и двете акушеро-гинекологични в столицата имат дългове в размер на 9 млн. лева. Василев обясни пред общинарите, че болниците нямат просрочени дългове и задълженията идвали от недофинансирането на здравната система. Задълженията били както за медикаменти и консумативи, така и към персонала. Оказа се, че наред с дълговете на общинските болници, някои от тях имат общо 7 млн. лева по депозити. На следващите заседания на комисията ще се обсъжда възможността парите по депозитите да се използват за покриване на дълговете. Василева посочи днес, че такава възможност има.

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.