zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пътят на отслабването: Няколко идеи за лесни ястия



Пътят на отслабването: Няколко идеи за лесни ястия

Отслабването е постоянна и повсеместна тема, която винаги има своите почитатели. Предлагаме ви няколко идеи какво да включите в диетата си.

6 февруари 2013, здраве.bg

Всички опити за отслабване, са свързани до голяма степен с правилното хранене и подбор на храни. Искаме храната хем да е вкусна, хем да е от полза, т.е. да не съдържа много калории - за да успеем да свалим няколко килограма. Ако постигнем добър баланс в приема на всички необходими витамини, минерали, протеини и фибри, ще можем да постигнем и целта си – да поотслабнем и да се радваме на по-добро здраве.

Лесно можем да се обърнем за помощ към диетолог, който да ни посъветва за някои общи правила - как да се храним, за да постигнем задоволителни резултати в отслабването. Но всъщност можем и сами да изпробваме повечето неща и да си приготвим здравословни ястия, които едновременно да са вкусни, а и да са ефективни по отношение на основната ни цел – да свалим от излишните килограми.

Овес

От овес може да се направи много добро и вкусно ястие - индийска овесена доса с малко зехтин (това е вкусна закуска – нещо средно между омлет и палачинка), овесена крем-супа или каквото друго ни се прииска. Овесът съдържа значителни количества фибри и поддържа стомаха сит за по-дълго време, което го прави идеална храна за отслабване.

Кълнове и бобови култури

Салатите с различни видове кълнове и бобови култури също са подходящи за менюто при отслабване. Можем да им добавим малко лимонов сок, щипка черен пипер и сол, както и малко суроватка.

Пресните билки също са подходяща добавка за подобна салата, която ще ни държи сити за дълго и ще ни помогне да напреднем в отслабването.

Вкусна зеленчукова салата

Хубавата зеленчукова салата с моркови, червено цвекло, зеле, броколи и други зеленчуци се счита от мнозина диетолози за най-доброто ястие, когато искаме да сваляме килограми. Можем да ядем тези храни както сурови, така и да ги задушим леко. Вкусът ще стане още по-добър, ако добавим и малко подправки – според вкуса...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.