zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Брадавици: натурални методи за лечение



Брадавици: натурални методи за лечение

Да се справим с брадавиците понякога може да е достатъчно да използваме чесън и лейкопласт.

Всекидневното прилагане на някои процедури и препарати ще ни помогне да се освободим от брадавиците и без медицинска интервенция.

20 септември 2012, здраве.bg

Брадавиците се причиняват от вирус, в частност от човешкия папилома вирус. Най-често се появяват по ръцете, пръстите и стъпалата, но могат да се равият и обхванат и други части на тялото. Брадавиците (кондиломите) биват три вида – обикновени, плоски и плантарни.

Обикновените брадавици представляват повдигнати бучки по кожата, които приличат на глава карфиол и понякога можем да видим как някой близък кръвоносен съд храни брадавицата и тя става на тъмни петънца. Този тип се появява най-вече по ръцете.

Плоските брадавици са като цяло по-малки и могат често да се появят на групи. Те са разположени близо до повърхността на кожата и е възможно да се появят върху всяка част от тялото. Често обхващат тези зони, където кожата е раздразнена – например от бръснене или обезкосмяване.

Плантарните брадавици се появяват само по петите на стъпалата и са плоски и ниски поради натиска, на който са изложени по време на вървене. Могат да бъдат особено болезнени.

Медицинските процедури за лечение на брадавици (кондиломи) обикновено включват горене или замразяване, като и двете могат да са травматични и болезнени, особено при малки деца. Освен това тези процедури могат да оставят белези по кожата.

Има обаче някои натурални методи, които са безболезнени и не причиняват травми, кървене или белези. Естествените средства като цяло действат по-бавно до получаването на желания ефект, но резултатът е перманентно премахване на брадавицата.

Витамин А

Изсипваме в чаша праха от 2 капсули витамин А (или стриваме две таблетки). Добавяме няколко капки вода, за да получим консистенция на паста. С помощта на памуче нанасяме пастата върху брадавицата, покриваме я с лепенка и я оставяме намазана и завита за 24 часа. След това махаме лепенката, измиваме брадавицата с топла вода и нанасяме наново паста и лепенка. Този процес трябва да се повтаря всеки ден - докато брадавицата изчезне.

Гаферна лента

Отрязваме парче гаферна лента (или т.нар....

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.