zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Обиколката на талията е изключително важна



Обиколката на талията е изключително важна

Излишните мазнини с областта на корема са особено опасни за здравето и на жените, и на мъжете.

Увеличаването на талията е най-явният знак за натрупване на вредни мазнини и това не бива да се игнорира.

здраве.bg

... , които сме натрупали в областта на корема се считат за по-опасни от тези по ханша и бедрата. Мазнините по талията са т.нар. висцерални – такива, които се натрупват около вътрешните органи. Висцералните мазнини увеличават риска от диабет, сърдечни заболявания и високо кръвно.

Важно е да приемем и че не може просто да свалим мазнините от определената част от тялото, от която искаме. Целта ни трябва да бъде да възвърнем нормалното си тегло и всички усилия трябва да са насочени в тази посока. Щом успеем да го постигнем, излишните мазнини ще се стопят от повечето зони, в това число и от талията.

Мазнините в областта на талията могат да се третират и със специфични упражнения. Това ще укрепи коремните мускули и ще подобри позата ни, макар и все още да сме с наднормено тегло. И все пак по-добри резултати се постигат, когато се концентрираме върху цялостното отслабване.

Не трябва да виним гените

Мъжете по правило успяват да отслабнат по-лесно от жените. Това се дължи на факта, че жените генетично имат по-голям процент телесни мазнини и при това ги „складират” по различен начин. Освен това женските полови хормони - естрогените стимулират натрупването на мазнини.

Някои хора, независимо от пола, са генетично предразположени към наднорменото тегло, но това не е извинение да напълняваме още. Редица изследвания са установили, че проблемите с теглото зависят повече от заседналия начин на живот на хората, а не от генетичната предразположеност.

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.