zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За повече здраве: подходяща диета, медитация и упражнения



За повече здраве: подходяща диета, медитация и упражнения

...или за малките промени с големи резултати.

4 юли 2011, здраве.bg

... медицина препоръчва да правите умерено интензивни кардио упражнения по 30 минути на ден до 5 дни в седмицата или да се стремите да правите интензивни кардио упражнения в продължение на 20 минути на ден три пъти седмично. Примери за умерени кардио упражнения са разхождането, работата в градината, лекият джогинг. Интензивните кардио упражнения включват изморителното тичане, каране на колело, плуване или туризъм. Ако започвате кардио програма, от начало не се претоварвайте, а правете упражнения само няколко дни от седмицата. След това преминете към по-сложните и дълги тренировки.

Упражнения за сила

Упражненията за сила помагат да изградите и тонизирате мускулите си и да подсилите костната си система. Според препоръките на специалисти всеки възрастен човек трябва да прави осем до десет упражнения за сила, включващи всички основни мускулни групи в тялото. Упражненията трябва да включват един до три сета и 8-12 повторения на всяко упражнения поне два пъти седмично. Уверете се, че не тренирате за една и съща мускулна група два дни подред - за да могат мускулите да се възстановят от предишната тренировка.

Източник: way.bg

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.