zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Азиатски тайни за красота



Азиатски тайни за красота

Женшен, дървесни гъби, перлен прах и акупресура могат да запазят кожата ви млада и красива.

ТЯ.bg

Красотата има толкова много измерения, че производителите на козметика могат да пускат все нови и нови продукти без риск някога да изчерпят арсенала от средства. Традиционните козметични серии против състаряване, които се предлагат, са фокусирани изключително върху външните следи на остаряването – бръчките. С други думи, те въздействат само на повърхността на кожата. Противоположно на това, китайската традиционна медицина се занимава с цялото тяло, както и с факторите, които причиняват появата на бръчки.

Китайската медицина се фокусира върху действието на вътрешните органи, като освобождава движението на кръвта към лицето, осигурявайки равномерното движение на енергията и течностите в тялото. Това подхранва кожата, а резултатът е младо, гладко, лишено от бръчки лице.

Предлагаме ви няколко стъпки, които включват домашно-приготвени маски, екзотични треви и вкусни храни, за да имате прекрасна, блестяща кожа.

“Коренът” на проблема

Едно универсално “лекарство”, което да повлияе благоприятно при всякакви проблеми с кожата, е корен от женшен. Всъщност, истинското, ботаническо, име на женшен – Panax – означава именно това “универсално лекарство”.

Женшенът, смятан за една от най-ценните билки в Китай, съдържа мощни молекули, които намаляват стреса и умората. Той е богат, също така, на антиоксиданти, които неутрализират причиняващите бръчки свободни радикали, както и на натурални стероиди, подпомагащи образуването на тъканите.

Според китайската традиционна медицина, женшенът подхранва всички основни 5 органа в тялото – сърцето, белите дробове, далака, бъбреците и черния дроб. Той също подобрява метаболизма на кожата и допълва хранителните вещества. Всичко това води до забавяне на процеса на стареене и намалява образуването на бръчки.

Вземете си корен женшен (Panax женшен, а не сибирски женшен, който има различно действие) и накиснете два грама в 120 мл вода за половин час, а после сложете на пара за 1 час. Изпийте половината течност преди закуска,...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.