zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се отървем от мазнините в областта на корема



Как да се отървем от мазнините в областта на корема

Кардио упражненията могат лесно да се практикуват и у дома.

Мазнините по корема не се топят с коремни преси.

здраве.bg

Ако смятате, че най-добрите упражнения за стегнат корем са коремните преси, то жестоко се лъжете. Нито те ще свършат работа, нито упражненията за бедра ще изгорят мазнините в областта на бедрата, твърдят убедено експерти от American Council on Exercise. Тези физически занимания със сигурност ще подсилят мускулатурата в съответните зони, но мазнините, натрупани там, няма да намалеят.

За изненада на мнозина най-доброто оръжие в борбата за плосък корем са кардио тренировките в комбинация със здравословна диета. За да се отървете от ненужните мазнини в областта на корема, само трябва да отделите по-малко от час на ден за умерена или високо-интензивна физическа дейност.

Кардиометоди за смъкване на излишните мазнини в областта на корема

Ходене, плуване, аеробика, спининг, групови спортове - почти всяка физическа дейност, която заема период по-дълъг от 20 минути, гори интензивно мазнини. Изберете спорт, който ви харесва, и започнете да тренирате – но без чести прекъсвания, защото те водят до забавяне на сърдечната дейност и намаляват скоростта на изгаряне на калории.

Разнообразието от физически занимания

Освен че трябва да подбирате упражнения, които ви допадат, добре е да се стремите и към разнообразие. Тялото се адаптира дори и към най-добрите упражнения за три до четири седмици, твърдят експертите от National Academy of Sports Medicine, САЩ. Това означава, че трябва да променяте времето, интензивността и тежестта на упражнението към по-висока, за да продължите да изгаряте същия брой калории.

Вместо да добавяте по километър към джогинга всяка седмица, сменяйте вида на кардио тренировка всеки месец: един месец тичане, следващия плувайте и карайте колело на третия. Друг вариант е да разпределите различните типове занимания през седмицата: Например през понеделник, сряда и петък да бягате, а през вторник и четвъртък да плувате или карате колело.

Подходящата интензивност за изгаряне на мазнини

Умерените до високо интензивни кардио...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.