zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година„Безопасни” ваксини са причинили смърт или сериозни увреждания на 2699 деца за година

101 от имунизираните деца са развили аутизъм, признават държавни органи в САЩ.

25 май 2011, здраве.bg

Детски ваксини, приемани до този момент за безопасни, са убили или нанесли необратими увреди на 2699 деца само миналата година в САЩ, призна американското правителство. Статистиката сочи още, че 101 деца са развили аутизъм след ваксинация, въпреки че специалистите отричат да съществува каквато и да връзка. Оценените щети са за над 110 милиона долара.

Новината идва точно тогава, когато японското правителство спира собствената си програма за имунизация след смъртта на шест деца поради ваксинация срещу Haemophilus influenzae (менингит) и пневмококи.

През 2010 г. 13797 семейства в САЩ са съобщили, че ваксина е навредила или довела до смъртта на тяхното дете. Въпреки че повечето случаи все още се разследват, родителите на 2699 деца вече са били компенсирани финансово заради доказана връзка между приема на ваксина и нанесената вреда на здравето. Според данните, публикувани от Health Resources and Services Administration, най-опасната ваксина през изминалата година е била ДТК (дифтерия-тетанус-коклюш), която е станала причина за 3979 иска, включително за 696 смъртни случая.

И въпреки че по-голямата част от специалистите убедено твърдят, че връзка между аутизъм и имунизация не съществува, американското правителство е признало, че само за 2010 година 101 случая на аутизъм са възникнали в резултат на ваксинации. В последните 23 години общият брой е достигнал вече 2561.

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    деца    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.