zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как Акай Бери подпомага отслабването



Как Акай Бери подпомага отслабването

Суперхраната, както често наричат акай, намалява апетита, дава много енергия и нутриенти с малко калории.

19 май 2011, здраве.bg

Наричан от местното население на Централна и Южна Америка „фонтанът на живота”, Акай Бери е един от най-мощните познати естествени антиоксиданти. Някои проучвания показват дори, че плодът може да има антиракови свойства.

Акай Бери съдържа разнообразие от здравословни хранителни вещества, които превръщат плода на тази амазонска палма в подходящ и за отслабване (или както предпочитат да казват диетолозите – за коригиране на телесното тегло).

Акай Бери за отслабване

За разликата от повечето хранителни добавки за отслабване, които съдържат стимуланти или вещества, потискащи апетита (т.нар. супресанти), Акай Бери подпомага само естествените процеси на отслабване. Ензимите и антиоксидантите в състава му притежават и добър прочистващ ефект върху стомашно-чревния тракт.

Акай Бери (или както всъщност е правилно асай бери) често е отнасян към групата на т.нар. „супер храни” - тъй като осигурява ценни хранителни вещества за изхранване на мускулните тъкани и подобрява на нивото на енергия в организма (заради последното някои го определят като „зареждащ с енергия“).

Балансираната диета

Акай Бери е също така подходяща добавка към всяка диета за отслабване или за прочистване на организма от токсини. Това обаче не означава, че се допуска безразборно хранене! За оптимални резултати експертите съветват да се спазва балансиран здравословен режим на хранене, който включва предимно пълнозърнести храни, кафяв ориз, бобови растения, есенциални мастни киселини (най-вече от риба), растителни масла, ядки, семена и качествени източници на протеини (вкл. не мазно месо).

Акай Бери няма да стопи излишните килограми с „магическа пръчка”. Ефект ще има само е комбиниран с подходящия хранителен режим и по възможност с повече движение.

Как да избираме подходящия продукт

Немалко хранителни добавки с Акай Бери съдържат твърде малки количества екстракт...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.