zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Чаят: наистина по китайски



Чаят: наистина по китайски

За да се насладите максимално на вкуса и ползите от китайския чай, трябва да го приготвите по определен начин

11 април 2011, здраве.bg

Знаете ли, че приготвянето и пиенето на чай съдържат в себе си тайнство, което малцина познават? А чували ли сте, че пиенето на чай е четвъртият аспект на китайската традиционна медицина?

За да се докоснете до китайското чудо на здравето и да се насладите на богатия на аромати свят на чая, трябва да сте посветени в тайните на чайната церемония. Така ще се научите да изваждате максимума полезни съставки от чая, ще знаете как да разпознавате хубавия и как да го приготвяте.

Ето и повече информация за едни от най-известните видове китайски чай (повече ще можете да научите, а и да опитате, ако посетите СтудиУма на 16 април 2011 г., събота, в 16:00 часа) :
 
Те Гуан Ин – Листата за този чай се събират в различни местности в провинция Фудзян. Качеството му е отлично, ароматът – приятен и продължителен.
 
Повдига настроението и концентрацията, ободрява, обезврежда токсините, намалява теглото и има успокояващо действие. Препоръчва се като профилактика за онкологични заболявания и нарушена обмяна на веществата.

Фен Ян (Окото на феникса) – Това е  един от най-известните и почитани сортове зелен чай, изпълнен със свеж жасминов аромат. Чаените листа са внимателно подбрани и сгънати в не големи овали, от където идва и името „Окото на феникса”.

Влияе благотворно на емоционалното състояние, подобрява зрението, полезен е за черния дроб и кръвта, отстранява токсините и понижава теглото.

Най Сян Дзин Цюан (млечен улун) – Това е полуферментирал особен сорт чай, който е между зеленият и червен чай. Приготвя се от свежи чаени листа, които се обработват по специален начин, който запазва сърцевината на овала непокътната. В процеса на сушене се обработват със сок от ананас, който допълва меките млечни тонове на чая.

Укрепва зъбите, ободрява, подпомага намаляването на теглото, препоръчва се при тромбофлебит и туморни образувания.

Пу Ар – седем годишен -  Съдейства...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.