zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Домашно лечение на бяло течение



Домашно лечение на бяло течение

Как да се справим с проблема ефикасно и трайно.

здраве.bg

Почти няма жена, която поне веднъж през живота си да не е страдала от бяло течение. Това е естествена реакция на организма спрямо развиваща се в тялото инфекция, като в голяма част от случаите наличието й не бива да предизвиква излишни страхове.

Важно условие за лечението на бяло течение е своевременната консултация със специалист. Когато той определи причината за появата му и потвърди, че прилагането на посочените по-долу методи за домашно лечение не са несъвместими и противопоказни по отношение на съответния вид инфекция, можете да пристъпите към лечение бялото течение в домашни условия.

Едно от изпитаните средства за лечение на вагиналните проблеми е ябълковият оцет. Приложението му може да бъде както вътрешно, така и външно, като ефектът от него е неутрализиране на протичаща в тялото инфекция.
Вътрешно ябълковият оцет се прилага като към чаша хладка вода се добавят една лъжица ябълков оцет и една лъжица пчелен мед.
За промивки ябълковият оцет се прилага предварително разреден с вода. Външното му приложение за лечение на бялото течение е ефективно, когато възпалението е предизвикано от замърсяване на влагалището.

Препоръчвана от народната медицина е и промивката на влагалището с невен. Приготвянето на продукта се приготвя като към половин литър чист зехтин се добави една шепа листа от невен. Важно условие е растението да не е сушено, а листата да са свежи. След като за около седем дни престои на слънчево място, сместа се използва за промивки на влагалището.

С помощта на промивки от билкова отвара също може да се премахнат причините за появата на бяло течение, когато то се дължи на външно замърсяване. Приготвя се като към един литър вряла вода се добавят 5 лъжици, съдържащи равни части смрадлика, босилек, лайка и мащерка. Сместа се кипва повторно за около 5 минути и след прецеждане се прилага като интимен душ преди лягане.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.