zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата на Дюкан



Диетата на Дюкан

Все по-голяма популярност и много истории за успех от реалния живот.

dieti.info

Книгата за диетата на Пиер Дюкан от много години е бестселър във Франция, но едва през последните няколко привлече вниманието и на специалисти, и на читатели извън тази страна. И това не е учудващо – според някои статистики, а и според кориците на последните издания, диетата на Дюкан е помогнала в отслабването на повече от 5 милиона французи. Дженифър Лопез и бразилският модел Жизел Бюндхен са след знаменитостите, които твърдят, че благодарение на тази диета са свалили излишните килограми, натрупани през бремеността.

Диетата на Дюкан е създадена преди повече от 10 години като начин за лечение на хора, страдащи от затлъстяване. Тя представлява комплекс от четири фази и спада към категорията на високопротеиновите нискокалорични диети. Не изисква стриктен контрол върху количеството приемана храна, нито пък върху броя поемани калории. Човек може да яде колкото желае, по всяко време на деня – стига храните да са основно със съдържание на протеини, особено в началото.

виж цялата статия както и информация за още много диети

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.