zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът e необходимост



Сексът e необходимост

Липсата на физическа интимност придобива епидемични размери.

ТЯ.bg

Въпреки че няма точно определен брой сексуални контакти, които двойките трябва да имат, за да се смята, че сексуалният им живот е нормален, специалистите определят като проблем, ако броя на сексуалните занимания на партньорите са по-малко от 10 пъти годишно. Проучване на списание Newsweek стига до заключение, че в тази категория попадат между 15% и 20% от двойките. Това кара специалистите да определят ситуацията като “епидемична”.
Епидемия или не – когато двама души, които споделят едно легло, не проявяват интимност, връзката им страда, защото пренебрегването на физическите и емоционални потребности не е начин да останете заедно.

Сексът не е единствената основа на една връзка, но физическата интимност в съвместния живот е жизненоважен начин за останете свързани с партньора си. Освен това – да се прави секс е забавно и полезно! Дори само докосването само по себе си има терапевтичен ефект, особено ако се дава или получава редовно.

Сексът е страхотен начин да се освободите от напрежението и стреса и чудесна форма на физическа активност. Най-често споменаваната причина за липсата на секс е натоварения работен график, който не оставя време и енергия за нищо друго. Да се наспим става по-важно, отколкото да осъществим контакт с любимия. Грижата по децата също се явява изтощителна, особено за жените.

Биологичните промени в организма са още една причина за намаляване на сексуалното желание. За липсата на секс причината може и да е емоционална, ако единият от партньорите се чувства обиден от отношението на другия.
Връзката без секс, особено когато причината е в единия от партньорите, отказващ секс, може да доведе до сериозни последици. Като не търси интимна близост, този партньор все едно пренебрегва другия, неговите нужди, а това често е достатъчно основание за пренебрегнатия да мисли за раздяла. Липсата на секс често е и причина за изневяра, тъй като пренебрегнатия партньор започва да търси това,...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.