zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 реални причини защо един мъж би отказал секс



7 реални причини защо един мъж би отказал секс

Често неговите сексуални проблеми тръгват само от него.

ТЯ.bg

... един мъж реши да посегне към Виагра, е необходимо да потърси и консултация с психолог/ сексолог. Когато има насложени и нерешени емоционални проблеми, лекарството няма да постигне оптималния си ефект.

3. Цигарите

Тютюнопушенето стеснява съдовете и намалява кръвопотока – не само в кръвоносните клетки, които водят към сърцето. Клетките на пениса са всъщност по-уязвими, защото са по-малки. А по-малко приток на кръв = увиснал член. След толкова ясно и недвусмислено изразяване, има ли смисъл да казваме повече?

4. Шкембето на... Дядо Коледа

Закръгленият корем в стил Дядо Коледа може и да придава благ вид на любимия ви, но със сигурност не му помага в секса. Това е така, защото мазнините на корема са различни от мазнините в останалата част на тялото. Коремната мазнина съдържа ензима ароматаза, който превръща тестостерона – хормонът, отговорен за либидото – в женския хормон естроген. По-малко тестостерон означава намалено либидо.

5. Не всички системи са в изправност

Специалистите казват, че за една ерекция е необходимо много системи в тялото на мъжа да функционират правилно. Кръвоносната система трябва да е в изрядност, за да доставя кръв до пениса, нервната система трябва да предава сигнали, хормоналната система трябва да доставя тестостерон, за да се получи правилната химична формула... Това означава, че сексуалната дисфункция е своевременно предупреждение за възможен сериозен медицински проблем. Наистина сериозен: заболяване на коронарната артерия обикновено се развива за три години на еректилна дисфункция; диабет – осем години еректилна дисфункция, а при мъжете с високо кръвно, еректилната дисфункция предупреждава също за инфаркт и инсулт. В този случай еректилната дисфункция е симптом, индикатор за това, доколко опасно е високото артериално налягане. Тя показва, че вероятността от инфаркт или инсулт е по-голяма, отколкото при мъжете с високо кръвно, но без сексуални проблеми.

6. Емоционален багаж

Някои мъже не просто...

 
 
Още по темите:
секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.