zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 начина да свалим 5 кг



10 начина да свалим 5 кг

Закуската е най-важното хранене за деня.

dieti.info

Независимо дали ви се вярва или не, някои много малки, но на място промени в храненето и начина на живот могат да ви помогнат да намалите излишните килограми. Предлагаме ви 10 такива начини, които ще ви помогнат да отслабнете без да има нужда от ограничаващи диети или особени лишения.

1. Не пропускайте нито едно хранене.

Вярно е, че ако пропуснете закуската, която съдържа около 500 калории, за 7 дни ще приемете с 3500 калории по-малко, а това се равнява на изгарянето на около 500 г телесно тегло. Но... бедата е в това, че пропуснатото тялото наваксва по време на обяда. Според редица диетолози, хората, които закусват, употребяват продукти с по-ниско съдържание на мазнини и по-голямо съдържание на въглехидрати, отколкото тези, които не закусват.
Ако не пропускате закуската, това ще намали желанието за употреба на високо калорични продукти.
Освен това пропускането на някое хранене забавя обмяната на веществата, която иначе се ускорява - за да помогне на организма да преработи храната.

2. Два пъти седмично бъдете вегетарианци.

Вегетарианската диета с ниско съдържание на мазнини помага за намаляване на обема на талията. Сладката кифличка и порцията броколи съдържат еднакво количество калории, но с кифличката едва ли ще се наситите. За да отслабнете, не е необходимо да спазвате постоянна вегетарианска диета. Два пъти седмично вместо месо яжте патладжани, гъби или чушки. Безмесното меню 2 пъти в седмицата може да ви помогне за 16 месеца да отслабнете с около 5 кг.

3. Следвайте правилото “едно за едно”.

Т.е. не поглъщайте в големи количества дори обезмаслени или нискокалорични продукти, а заменете шоколадовата паста със същото количество нискокалорична храна, но не и по-голямо. По този начин, ако всеки ден вместо 4 обезмаслени кексчета изяждате 2, за 10-12 месеца ще отслабнете с 5 кг.

4. Не се лишавайте от твърде много калории.

За да не забавяте обмяната на веществата, трябва да осигурявате на тялото толкова калории,...

 
добави в:
 
Още по темите:
секс и здраве    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.