zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

750 нови лекарства срещу рак се тестват само в САЩ



750 нови лекарства срещу рак се тестват само в САЩ

фото: Ройтерс

13 май 2008, здраве.bg

На този етап в САЩ се тестват 750 нови препарати за борба с рака, съобщават Асоциацията на производителите на фармацевтична продукция на САЩ.

113 от тях са предназначени за лечението на рак на белите дробове (най-смъртоносната форма на рак), 90 – за рак на гърдата, 88 – за рак на простатата и 65 - за колоректалния рак.

От Асоциацията съобщават още, че в някои от тестваните препарати се използват принципно нови механизми на въздействие върху организма. Един от тях е способен да бъдат унищожавани специфичните ракови клетки, а след това да се активизира имунната система, която самостоятелно да неутрализира останалите огнища на рака.

По оценка на Националния институт за ракови заболявания в САЩ, през 2008 г. в страната ще бъдат регистрирани повече от 1,4 милиона случая на рак и повече от 560 хиляди летални изхода, предизвикани от тази болест. Според статистиката 66% от онкоболните живеят средно 5 години след диагностицирането на заболяването.

По оценка на експертите само през 2007 г. онкологичните заболявания са нанесли на икономиката на САЩ загуби в размер на 219,2 милиарда долара. 89 милиарда са разходите за лечение и рехабилитация на болните, 18, 2 милиарда - за загубите, свързани с намаляването на производителността на оцелелите болни, а загубите, предизвикани от смъртта на болните, възлизат на 112 милиарда долара, съобщава Ройтерс.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    изследвания    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.