zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Не стареенето прави мъжа импотентенНе стареенето прави мъжа импотентен

здраве.bg

Мнозина се заблуждават, че като правило човешкото тяло с възрастта започва да “работи” все по-зле. Наистина има някои части (например зъбите и ставите), които се износват, но останалите органи (кожа, кости, сърце, нерви, очи и т.н.) са по-малко податливи на “продължителна употреба”.

Не е възможно да загубите зрението си заради това че много сте използвали очите си. По същия начин сърцето не се “износва” по-бързо, ако спортувате активно и то качва повече кръв.
Най-сериозно влияние върху здравето с течение на годините оказва състоянието на половите жлези, които произвеждат хормони, важни за кондицията на цялото тяло.

Например при мъжете с възрастта намалява отделянето на тестостерон, но това не следва само по себе си да повлияе върху половия му живот.

Сперматогенезата намалява 2 пъти за възрастта от 20 до 80 г., но въпреки това остава в определени норми. Затова и мъжете могат да стават бащи на доста късна възраст.

Импотентността не е признак на остаряването, а по правило е следствие на различни заболявания или нездравословен начин на живот.

Общото забавяне с възрастта на много от функциите в човешкия организъм, засяга сложни взаимодействия в него, но като правило то не води до неспособност за полов живот.

За сметка на това е установено, че продължителното му прекъсване (за 10 и повече години) е най-пагубно – при евентуалното му подновяване организмът изпитва почти шок. Но дори това не означава, че мъжът вече не е способен на полов живот.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.