zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Създадоха рейтинг на болестите, които тревожат звездитеСъздадоха рейтинг на болестите, които тревожат звездите

7 ноември 2007, здраве.bg

Компанията Prince & Associate, която се занимава с изследвания в областта на здравеопазването е проучила страховете на 353 известни актьори и музиканти. Резултатите са публикувани в книгата Fame & Fortune: Maximizing Celebrity Wealth.

Оказва се, че най-много от известните се страхуват от сърдечните заболявания и от рака. Те постоянно посещават фитнес залите, за да се поддържат в добра форма.
Голяма част от звездите се страхуват и от психичните заболявания както и от тези, които се предават по полов път.
По-малка част от тях споделят, че често се замислят за възможните травми в резултат на катастрофи и за усложненията след провеждането на все по-популярните пластични операции.

Всички участници в изследването са на възраст над 25 години, като тяхното лично състояние е възлизало на сума над 10 милиона долара.

Резултатите показват, че 56% от участниците използват услугите на психоаналитици. Всяка четвърта знаменитост прибягва до по-екзотични начини на лечение като хормонална терапия или процедури за удължаване на младостта, при които се използват стволови клетки.

• 34% от музикантите определят психичните заболявания като своя най-голям кошмар (за сравнение само 3% от обикновените хора са страхуват от побъркване).
• 21% от актьорите смятат половите инфекции за особено опасни (срещу само 7% от “редовите граждани”).
• 43% от музикантите се страхуват от нещастни случаи в резултат на катастрофи и други аварии.
• 3/4 от кинозвездите се занимават редовно с фитнес или друг спорт, за да поддържат добрата си форма.
• 70% от актьорите признават, че са използвали услугите на пластичните хирурзи (докато само 34% от обикновените американски жени и 18% от мъжете са склонни към пластични операции), пише списание Forbes.

НОВО: ГЛЕДАЙ ВИДЕО със ЗДРАВЕ.bg

 
добави в:
 
Още по темите:
 

rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.