zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо изневеряваме - кои повече, кои - по-рядко



Защо изневеряваме - кои повече, кои - по-рядко

Причините за изневярата при двата пола са доста различни.

здраве.bg

... , търсят утешение на друго място.
Жените по природа са склонни към съчувствие и такъв тип мъже лесно намират кой да се отнесе с разбиране и ласки към нещастието им.

Причините за женската изневяра

Сексуалната неудовлетвореност. Повечете изневеряващи жени, когато търсят обяснение за постъпката си, посочват на първо място именно недостатъчния или неудовлетворяващ ги секс.
Нежелаението да се сподели и потърси решение на проблема с партньора, прави почти неизбежно създаването на друга, емоционално наситена връзка, в която обаче жената изключително рядко намира търсения всъщност емоционален баланс.

Бягство от психологическата зависимост. Жените, които смятат, че бракът им ограничава тяхната индивидуалност, търсят именно нея в една авантюра. В новата си връзка те търсят възможност да проявят свободно точно тези качества, които в брака си по някаква причина са принудени да потискат.

Такъв тип жени често имат едновременно няколко извънбрачни връзки – по една за всяко качество, което семейният живот ги кара да прикриват.

Търсене на общуване. Това, макар и странно на пръв поглед, всъщност е една от най-честите причини жената да изневерява. В авантюрата тя иска да намери не толкова секс и свобода, а възможност да общува. В момента, в който се почувства удовлетворена, такава жена е готова да прекъсне новата си връзка, защото никога не е преставала да възприема своя постоянен партньор като мъжът, с който се чувства сигурна.

Отмъщение за изневярата. Емоционалната чувствителност на жената, включително когато разбере за изневярата на мъжа си, я подтиква към чисто емоционално “отмъщение” – да причини и тя същото. Това се случва най-често когато по различни причини жената не е в състояние да сложи край на брака си – тогава тя разсъждава на принципа “защо той да може, а аз – не”, но търси в новата си връзка и морална подкрепа.

В търсене на нов партньор. По-често от мъжете, жените, след като установят, че бракът им е...

 
 
Още по темите:
секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.