zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В Русия започва последният етап от изпитанията на ваксина против СПИНВ Русия започва последният етап от изпитанията на ваксина против СПИН

Те се извършват изцяло с американско ноу-хау. Очаква се и допълнително финансиране от руското правителство.

30 май 2007, здраве.bg

Работата по създаването на руска ваксина срещу ХИВ се намира на третия стадий от клинични изпитания. За това съобщи вчера директорът на Биомедицинския център в Санкт Петербург Андрей Козлов на 16 международна конференция “СПИН, рак и обществено здраве”, предаде АМИ-ТАСС.
Според Козлов, екипът учени от Москва, Санкт Петербурт и Новосибирск са успели да създадат “противоотрова срещу смъртоносно опасната инфекция” чрез метода на генното инженерство. Обсъждането на въпроса за държавното финансиране на по-нататъшните работи по ваксината ще започне през юни.
Козлов отбелязва, че в Санкт Петербурт благодарение на подкрепата на повечето най-големи американски университетски центрове и Националния институт за здраве на САЩ е създадена необходимата структура за провеждането на клиничните изпитания на ваксината.
В нея влизат генно-вирусологичните лаборатории, производствените мощности за производството на необходимото количество препарат и доброволци от рисковата група.
Ученият признава, че все още е много рано да се говори за победа над вируса на СПИН. Според него разработката на ефективни средства за борба с това заболяване може да отнеме поне още година.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    изследвания    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.