zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да отслабнем след раждането25 септември 2006, dieti.info
четете още в dieti.info


Много жени след раждане се оплакват от това, че не могат да отслабнат. Ето няколко съвета как това може да стане по-лесно.

1. Не преяждайте. Погрешно се смята, че от обилното хранене на майката зависи качеството на кърмата. В действителност процесът на лактация се управлява от хормона пролактин, чието производство не е свързано с храненето.
2. Не дояждайте храната, останала след храненето на детето ви. Помнете, че всяка излишна храна се натрупва върху най-малкото върху талията и бедрата.
3. Не опитвайте ястията, които готвите. Ако не спазвате това, незабележимо ще натрупате излишни калории.
4. Колкото и да се занимавате с детето си, яжте не по-рядко от 4 пъти в денонощието. Не пропускайте закуската, а се старайте вечерята ви да бъде по-лека.
5. Вечерята трябва да приключи поне 4 часа преди сън.
6. Не се отказвайте от хляба. Често жените, стремящи се да отслабнат вместо сандвич, изяждат само парченце кашкавал или шунка. По-добре направете обратното: изяжте хляба, а оставете шунката.
7. Кърмещата майка трябва да забрави за всякакви диети и гладувания. Всички тези експериментални начини за отслабване ще се отразят не само на вашето здраве, но и на здравословната състояние на детето ви.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
деца    9 месеца    хранене и диети    
 

more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.