zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Американец прекоси пеш САЩ, за да отслабнеДневникът му, описващ пътешествието, се превърна в бестселър.

13 май 2006, здраве.bg

Стив Вот (Steve Vaught), тежащ в началото на своя поход в стил Форест Гъмп 190 килограма, завърши преди дни своя преход от Калифорния до Ню Йорк, съобщи Би Би Си. В резултат на продължилото 13 месеца пътешествие той е успял да отслабне с 45 килограма.
Според думите на 40-годишния Стив, наричащ сам себе си Forrest Lump (Тромавия Форест), той се отправил на този поход, за да се пребори с депресията, предизвикана от излишното тегло, превърнало живота му в “непоносимо бреме”.
Самият той обяви, че конкретна причина за депресията и драстичното увеличение на теглото е неволното убийство, извършено от него преди много години, когато блъснал с колата си двама пешеходци. Целта на неговото пътуване е била да отслабне и да се освободи от комплекса за вина.
По време на пътешествието си той записва в дневник своите впечатления, а походът му се отразява онлайн в уебсайта www.fatmanwalking.com. В резултат на това “Дебелият човек, който върви” (както се назовава самият Стив в своя дневник) става истинска знаменитост още преди да стигне края на своето пътешествие.
По време на пресконференцията, на която той представи изданието на своя дневник (от където идва и името на интернетсайта му), Стив заяви пред журналистите, че вече знае тайната за стройното тяло - просто трябва да си щастлив.
За правата да направят филм по книгата вече се борят няколко филмови компании. (а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.