zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Виртуален родилен дом откриха във Финландия29 април 2006, здраве.bg

Новият интернетпроект, стартиран във Финландия, позволява на бъдещите майки да направят виртуална визита в родилен дом и да се запознаят с медицинските препоръки. Той на практика им дава възможност да ползват всички услуги, предлагани от родилното отделение на Университетската болница в Куопио (Източна Финландия).
Новият проект не само позволява на бъдещите майки и техните семейства да се запознаят с рабатата на родилния дом, но и да получат отговор на конкретни въпроси, възникващи в периода на очакване на детето. За да отговорят по-добре на всички конкретни въпроси, медиците са подготвили тестове, фото и видеоинформация.
Според думите на специалистите от Куопио, проектът ще бъде от полза и за студентите в различните медицински висши училища, защото виртуалните посещения в едно от най-добрите университетски медицински клиники в страната са идеално допълнение към практическите занятия.
Като предимство на новия проект се изтъква и възможността не само бъдещата майка, но и цялото семейство да ползва предлаганите услуги.
Специалистите смятат за най-големи достойнства на своя проект, че той е лесен за използване и възприемане, може да се ползва от всеки, информацията в него е предоставена достъпно и с всички необходими подробности.

 
добави в:
 
Още по темите:
9 месеца    любопитно    
 

more news
rss
 
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.