zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Виртуалният секс: заплаха за реалната интимност?



Сексуалната революция онлайн влияе на отношенията в реалния свят.

5 април 2006, здраве.bg

... “Но за тези, които го правят редовно или заместват интимната си връзка с онлайн секс, ние говорим като за хора, които имат проблеми с интимността.”
“Когато някой използва такъв дистанционен метод, за да получи сексуална интимност с непознат, когото никога няма да види, всъщност той не получава истинска интимност”, казва Берман. “И ако това се прави редовно, то става пречка за получаване на сексуална и емоционална интимност в реалния живот. Всеки път, когато някой предпочете виртуалния секс пред реалната човешка компания – например приятел се обажда да излезете на вечеря и вие отказвате, защото предпочитате да правите секс по интернет – това вече говори за сериозен проблем.”
Онлайн-изневяра
И тогава, разбира се, възниква въпросът, който е стар колкото и интернет – изневяра ли е виртуалният секс?
“Когато един от брачните партньори “отива” в интернет да получи секс, това разрушава интимността в брака”, казва Берман.
Разрушава ли това и понятието за преданост у човека?
“Изневяра е, ако партньорът го счита за изневяра”, казва Берман. “Трудно е да се даде точно определение на изневярата, тъй като то зависи от морала и принципите на семейството. Но това, което има значение, е дали вашият партньор счита тези виртуални “похождения” за изневяра.”
За някои хай-тек кръшкането е толкова непростимо, колкото и това в реалния живот. За други, то вероятно може да бъде подминато.
“Всяко семейство го определя само за себе си”, казва Уестън. “Някои биха казали че виртуалният секс е сексуална обида, други биха твърдели, че след като няма физически контакт, всичко е само фантазия и “не ме засяга.”
Новата сексуалната революция
Интернет е тук и явно - ще остане, а с него идва и нова сексуална ера.
“Човек може да каже, че преживяваме технологична сексуална революция”, казва Гурза. “С всяко техническо постижение, виртуалният секс се развива. Уебкамерата например постави виртуалния секс на ново ниво – в нетолкова далечното минало той беше предимно “текстови”.”
С развитието...

 
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.