zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Виртуалният секс: заплаха за реалната интимност?



Сексуалната революция онлайн влияе на отношенията в реалния свят.

5 април 2006, здраве.bg

Онлайнсексът не изисква повече от едно натискане на копчето на компютъра и логване в системата... С лесния достъп до него идва и нарастващият брой на хората, които сядат с желание пред компютрите си за малко електронно удоволствие.
Какво обаче говори сексуалната революция онлайн за бъдещето на интимността, отношенията, общуването и честността?
Специалисти разкриват киберпереспективата за тези, които търсят секс в интернетпространството.
Ноа Гурза е един от основателите на CampusKiss.com – най-известният студентски онлайн-дейтинг сайт в Канада. Гурза пуснал проучване в интернет, в което участвали повече от 2500 студенти от над 150 университета и колежа в страната.
“Това беше най-вече възможност за оценка на възгледите на студентите в страната за секса, техният сексуален живот, опит и желания”, казва той.
Участвалите в теста трябвало да отговорят на въпроси като: “Колко пъти седмично правите секс?”, “Моногамен ли сте?” и – естествено – “Правите ли виртуален секс?”
Изненадващи отговори
“Очаквахме голям брой студенти да отговорят положително на последния въпрос”, казва Гурза. “Предполагахме, че ще бъдат около 50%. Знаехме, че ще са много, тъй като проучването беше анонимно и даваше възможност на студентите да са откровени.”
Оказва се обаче, че предположенията дори не се доближават до реалността.
“87% беше изненадващ резултат и за нас, но това дава една вярна оценка на поколението – тези младежи, на възраст около 20 години, участвали в проучването, всъщност са пораснали “онлайн”. Нет-ът влияе на много аспекти от живота им – на елементи от социалното им общуване и като заместител що се отнася до сексуалните измерения в живота им.”
Нови технологии – нов избор
Електронна поща, онлайн-чат, текстови съобщения по мобилния телефон, уеб-камери...- всякакви техно-опции за тези, които търсят кибер-удоволствие.
Новото поколение, което е “в час” с “хай-тек”-любовта, какво ли си мисли за реалните връзки? Може би са твърде старомодни? А интимността и честността?...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.