zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Кремовете: необичайните съставки



Кремовете: необичайните съставки

Плодовете на купуасу притежават естествено овлажняващо действие.

Понякога в козметичните кремове се съдържат вещества, които изглеждат странни и не на място, но...

здраве.bg

Кремовете понякога съдържат вещества, за които ни е трудно да предположим, че се използват от козметичната индустрия. Но, оказва се, в това те да присъстват в козметичните продукти има логика. Защото притежават свойства, които правят крема по-ефективен и с траен ефект.

Морски копър

Екстрактът от морски копър подобрява синтеза на керамиди в кожата - клетки, които са отговорни за влажността на епидермиса.

Същевременно морският копър усилва действието на различни изгарящи мазнините вещества. Затова често се ползва при производството на кремове срещу целулит.

Заради приятния тънък аромат на лимон маслото от морски копър се ползва и в парфюмерията.

Черен хайвер

Кой би предположил, че черният хайвер се ползва за нещо друго освен като деликатес на трапезата?! Но истината е, че той е много богат на витамини А, D, E и F, които организмът ни ползва за обновяване на кожните клетки, за повишаване на тяхната устойчивост и за забавяне на фотостареенето.

Биологично активните вещества в черния хайвер също така стимулират изработването на колаген, благодарение на който кожата изглежда изпъната и здрава.

Черният хайвер е и източник на магнезий, цинк, селен и желязо – елементи, които се препоръчват срещу косопад.

Слуз от охлюви

Това е именно онази най-прозрачна субстанция, която позволява на охлювите да се придвижват. Оказва се, че слузта има уникален биохимичен състав. В нея се съдържа алантоин, който има оздравяващ ефект и намалява възпалението при акне, гликолова киселина, която прочиства порите и така улеснява подхранването на кожните клетки, колаген и еластин – основни елементи в кремовете против бръчки.

Масло от купуасу

Купуасу е вечнозелено дърво, типично за бразилска Амазония. В маслото от купуасу се съдържат фитостероли и мастни киселини, които бързо овлажняват сухата, увредена кожа, както и полифеноли – вещества с изразено антиоксидантно действие.

Заради свойството на маслото от купуасу да поглъща вредните ултравиолетови...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.