zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата с много антиоксиданти помага при стрес, депресия и превъзбуда



Диетата с много антиоксиданти помага при стрес, депресия и превъзбуда

Според ортомолекулярната медицина храненето на съвременния човек не му осигурява нужния баланс на вещества.

Според ортомолекулярната медицина депресията и тревожността могат да се лекуват и с витамини А, С и Е.

здраве.bg

Преди около половин век витамините и тяхното възможно приложение стават сред най-обсъжданите теми в медицината. Днес доста голяма популярност придобива ортомолекулярната медицина, която използва за лечение високи дози основно от витамини и различни хранителни добавки вместо фармацевтични продукти - лекарства. Първоначално тези методи се използвали най-вече с психиатрични цели.

През 50-те години на миналия век световноизвестният носител на Нобелова награда Лайнъс Поулинг изучавал събитията на молекулярно ниво, съпътстващи заболяванията. Оттогава датира и появата на думата „ортомолекулярна” - знанието за „правилните молекули в правилните концентрации”.

Двама психиатри, Ейбръм Хофър и Хъмфри Озмънд започнали успешно да лекуват шизофрения с мегадози ниацин – т.нар. витамин В3. Приемането на идеята за балансиране на молекулно ниво на хранителните вещества в мозъка дало началото на молекулярната психиатрия, която от своя страна довела до развитието на ортомолекулярната медицина за лечение и на други болести и състояния с физиологичен характер.

Мегадоза IV витамин С е основен пример в ортомолекулярната медицина. Под това наименование витаминът се прилагала успешно при различни заболявания. И все пак ортодоксалните лекари отказват да я изпробват или да признаят ефективността й.

Драматичната история за възстановяването на Алън Смит от състояние на кома в следствие на усложнения след прекарана пневмония и левкемия е отличен пример за отказа на казионната медицина да обмисли възможността за терапия с мегадози от хранителни добавки. Едночасовото видео по темата можете да видите тук.

Лекарят от малко градче в Северна Каролина д-р Фредерик Робърт Кленер лекувал деца с полиомиелит (детски паралич) по време на епидемията между 1948-1950 г. като им слагал инжекции с витамин С. Посетил медицинска конференция и обяснил на колегите си как лекува с витамин С...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.