zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Диетата с много антиоксиданти помага при стрес, депресия и превъзбуда



Диетата с много антиоксиданти помага при стрес, депресия и превъзбуда

Според ортомолекулярната медицина храненето на съвременния човек не му осигурява нужния баланс на вещества.

Според ортомолекулярната медицина депресията и тревожността могат да се лекуват и с витамини А, С и Е.

здраве.bg

... случаи на пневпомия и полиомиелит. Но интересът към неговия метод бил незначителен.

Междувременно психиатрите маргинализирали ортомолекулярната психиатрия като шарлатанство, докато приложението на медикаменти продължавало да расте, базирано на Диагностичния наръчник по психични разстройства DSM-5. То се прилагало дори само след кратко посещение на пациента в лекарския кабинет.

Има данни, че тези медикаменти влошавали състоянието на пациенти, някои от тях развивали дори убийствени или самоубийствени наклонности. Въпреки това, особено в някои страни, медикаментозното лечение, включително на деца с леки психични отклонения, продължава да е масова практика – в немалко случаи със съмнителен резултат.

Медицинско изследване, проведено в Индия, потвърждава това, в което специалистите по ортомолекулярна медицина вече са уедени. В психиатрична клиника било проведено изследване с пациенти на възраст между 20 и 60-годишна възраст с диагноза обща депресия и тревожност. Медицинските изследвания открили, че в организма им има дефицит на витамините А, С и Е.

След шест седмици лечение с хранителни добавки, съдържащи съответните витамини-антиоксиданти, състоянието на пациентите се подобрило значително. Екипът стигнал до заключението, че антиоксидантната терапия може да е полезна съпътстваща терапия за хората с депресия и тревожност, както и за тези, подложени на постоянен висок стрес.

В текущото изследване не били използвани мега-дози витамин В комплекс, които често се прилагат в ортомолекулярната психиатрия при лечение на психични заболявания. Може би с повече изследвания като това специалистите, занимаващи се с този алтернативен метод на лечение, ще получат повече обществено внимание и професионално приемане, се казва още в статията, публикувана в NaturalNews.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.