zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отслабването: ключът е в изгарянето на натрупаните мазнините и намаляването на апетита



Отслабването: ключът е в изгарянето на натрупаните мазнините и намаляването на апетита

здраве.bg

... организма на натрупаните токсини и осезаемо понижават нивото на лошия LDL холестерол. Същевременно тези фибри допринасят за създаване на усещане за ситост, т.е. удължават времето между проявите на глад.

Основен механизъм на действие на екстрактът от африканско манго е, че той контролира нивото на хормона лептин, който се счита за най-честата пряка причина за наднорменото тегло и затлъстяването.

Най-новите изследвания върху африканското манго показват, че екстрактът от него е особено ефективен за намаляването на т.нар. висцерални мазнини – тези, натрупани в областта на корема и за които диетолозите твърдят, че са най-опасни за здравето, защото увеличават риска от сърдечносъдови заболявания и висок холестерол.

Зеленият чай е изключително популярна съставка и присъства в много хранителни добавки за корекция на теглото. Основните ползи на екстрактът от него всъщност се дължат на съдържанието (сред многото други) на специфичния антиоксидант – епигалокатехин галат (EGCG). Той удължава активността на хормона епинефрин, което означава, че по-голямо количество мастни клетки се „изгарят”, произвеждайки енергия.

Едновременно с това EGCG допринася за нормализиране нивото на инсулин в кръвта, като по този начин прекъсва сигналът, подаван от мозъка към клетките, че организмът има нужда от складиране на повече мазнини.

Зеленият чай също така увеличава количеството в тялото на хормона норепинефрин (последният чрез сложна схема от химични реакции има пряко отношение към засилване на термогенезата).

Зеленият чай съдържа и умерено количество кофеин – честа съставка на много различни продукти за отслабване заради качеството му да повишава термогенезата (производството на енергия) в организма и отделянето на течности (чрез които се изхвърлят и токсините – в случая отпадъчните вещества, образували се след разграждането на мазнините).

Повече за Лейди-хелт слим

платена публикация...

 
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.