zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отслабването: ключът е в изгарянето на натрупаните мазнините и намаляването на апетита



Отслабването: ключът е в изгарянето на натрупаните мазнините и намаляването на апетита

здраве.bg

... приема на излишно количество храна, т.е. да са намали чувството за глад.

Изгарянето – разграждането и изхвърлянето - на излишните мазнини се постига чрез т.нар. термогенеза – процес, при който организмът преобразува излишъците от мазнини в различни части на тялото и след това ги изхвърля.

В същото време е добре да се намали и чувството за глад. Защото продължителното състояние на ситост води до преодоляване на така типичното за диетата на съвременния човек – поглъщането на повече калории (храна), отколкото ни е необходима.

Препаратът Лейди-хелт слим съчетава в себе си клинично доказаните ползи за отслабването на три съставки: л-карнитин, екстракт от африканско манго и екстракт от зелен чай с високо съдържание на епигалокатехин галат.

Л-Карнитинът (L-carnitine) е популярен компонент в различни видове моно- и многокомпонентни хранителни добавки – основно заради способността си да изпълнява две много важни функции в метаболизма. От една страна той е необходим, за да могат мастните киселини да преминат през клетъчната мембрана и по този начин да бъдат усвоени от клетката, която да си осигури от тях необходимата й енергия.

От друга страна, л-карнитинът подпомага процеса на извеждане от клетките на отпадните продукти (токсините), образувани след разграждането на различните вещества.

Затова може да се каже, че л-карнитинът спомага за изгарянето на мазнините, повишавайки производството на енергия, а едновременно с това действа и детоксикиращо.

Африканското манго (Irvingia Gabonensis extract) е сред отскоро използваните екстракти, включени в различни формули за отслабване. Неговата нарастваща популярност се дължи на комбинираното му действие по отношение намаляване на теглото.

Съдържанието на специфични фибри в африканското манго (не бива да се бърка с традиционно продаваното у нас манго!) действат и като лек лаксатив, т.е. допринасят за изхвърляне от организма...

 
 
Още по темите:
хранене и диети    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.