zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Брадавици: натурални методи за лечение



Брадавици: натурални методи за лечение

Да се справим с брадавиците понякога може да е достатъчно да използваме чесън и лейкопласт.

Всекидневното прилагане на някои процедури и препарати ще ни помогне да се освободим от брадавиците и без медицинска интервенция.

20 септември 2012, здраве.bg

... изолирбанд - най-добре с текстилна основа) с размер, достатъчно голям да покрие изцяло брадавицата, залепваме го върху нея и го оставяме в продължение на 6 дена. Ако парчето падне през този период, трябва да сложим ново. След 6 дни премахваме гаферната лента и накисваме брадавицата в топла вода. Внимателно премахваме мъртвата кожа с пила, подсушаваме и слагаме отново гаферна лента за през нощта.

На сутринта махаме парченцето и повтаряме процедурата с накисването, внимателното премахване на мъртвата кожа и затварянето с гаферна лента. Същото се повтаря всяка сутрин, докато брадавицата не изчезне.

Бананова кора

Това е домашен метод за лечение , който се използва от векове за премахването на брадавици. Просто отрязваме парче бананова кора, достатъчно голямо да покрие брадавицата, и го поставяме с месестата част надолу. Покриваме банановата кора с марля и я оставяме за през нощта. На сутринта махаме банановата кора и на следващата вечер слагаме ново парче. Повтаряме процеса, докато не забележим, че започват да се формират мъртви кожни клетки по брадавицата. Когато това се случи, внимателно ги премахваме с помощта на пила, след което продължаваме лечението с банановата кора – и така, докато брадавицата напълно изчезне.

Екстракт от гроздово семе

Екстрактът от гроздово семе има силни антибактериални и противовирусни свойства. Този екстракт се продава в много от магазините за здравословни храни. Просто намазваме с няколко капки от него брадавицата сутринта, покриваме с бинт или лепенка и повтаряме същото и вечерта. Нанасяме екстракта всеки ден по два пъти, докато брадавицата не изчезне.

Сок от глухарче

Счупваме стъблото или листото от глухарче и изстискваме белия сок отвътре. Нанасяме го върху брадавицата, покриваме мястото и го оставяме да престои 24 часа. Повтаряме процедурата всеки ден до премахването на брадавицата.

Чесън

Смачкваме скилидка чесън на паста и я намазваме върху брадавицата, като внимаваме да не намажем...

 
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.