zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Натурални средства срещу болката



Натурални средства срещу болката

Болката е ефективен начин на тялото да ни предупреди, че нещо не е наред и че трябва да потърсим лечение.

В зависимост от нейното място, болката може да бъде преодоляна и с помощта на различни билки.

6 август 2012, здраве.bg

Болката може да ни повали по всяко време и често в такива случаи се чудим какви методи да предприемем за лечението й. Натуралните лекарства не са за пренебрегване.

Болката според медицинските критерии бива два вида – остра и хронична. Острата болка се проявява за кратък период от време и може да бъде лека или по-ясно изразена, докато хроничната, както се подразбира и от името й, продължава дългосрочно.

В зависимост от това дали болката ни е остра или хронична, много от нас търсят бързо разрешение или облекчаване на симптомите. Това решение може да са продавани без рецепта лекарства като парацетамол, аспирин или нестероидни противовъзпалителни средства - например ибупрофен.

Тези лекарства без съмнение са ефективни, но могат да доведат до някои нежелани странични ефекти. Обичайните оплаквания от остра и хронична болка включват болка в кръста, артрит, болки в ставите или костите, фибромиалгия и мускулна болка. Има и множество натурални средства за облекчаване на болката, които са безопасни, ефективни, евтини и лесно достъпни и които можем да използваме като алтернатива на продаваните без рецепта лекарства.

Възприятието за болка е различно за всеки, нивото на търпимост също варира. Болката може да се опише по хиляди начини – от тъпа болка, силно пулсиране, усещане за изгаряне, пронизваща болка, притискане, смазване, излъчване, пробождане, туптене. Болката е субективна, което означава, че причината за нея често не се вижда от другите хора и преживяването принадлежи само на отделния индивид. Болката е ефективен начин на тялото да ни предупреди, че нещо не е наред и че трябва да потърсим лечение. Посещенията ни при лекаря обикновено са следствие от изпитването на една или друга форма на болка.

Болката е едновременно сензорно и емоционално усещане. Сензорно, защото причинява дискомфорт и неприятни усещания. Емоционално, тъй като е свързана с начина ни на справяне с неприятните усещания, който обикновено е повлиян от миналите преживявания на болка...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.