zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 2



10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 2

Какво общо имат Дейвид Бекъм, Тина Търнър, Катрин Зита-Джоунс, Моника Белучи и Ким Катрал? Всички те са почитатели на хомеопатията.

4 юни 2012, здраве.bg

... днес продължава хомеопатичното си лечение при сина на д-р Шарма – Рахандра, който бил негово протеже и сега продължава делото му.

Актрисата Катрин Зита-Джоунс

Уелската актриса Катрин Зита-Джоунс е може би най-известна с ролята си във филма „Чикаго”, за която беше отличена с Оскар за най-добра поддържаща женска роля през 2003 г. Ролята й на Велма изисквала от актрисата да пее и танцува. И напрегнатият танцов режим във филма се отразил на звездата: „Прекарах шест седмици в упражнения, които бяха особено сложни, но знаех, че тези усилия ще бъдат запечатани във филма до края на живота ми”, споделя Зита-Джоунс пред Daily Mail, „Отне ми много време да вляза в ритъм и имах нужда от много дълги и горещи солени бани.”.

Тя е благодарна на хомеопатията и за лечението на болките и охлузванията й. В едно интервю за Entertainment Weekly звездата споменава как арниката се е превърнала в най-добрия й приятел по време на снимките на „Чикаго”: „Болката отшумяваше, когато нанасях арниката. Тези впити костюми бяха направо залепнали за мен в продължение на месеци. Това протрива страшно кожата.”.

Актрисата Моника Белучи

Италианската актриса и модел Моника Белучи разчита на природната медицина за поддържането на красотата си и твърди, че, когато навлезе в менопаузата, първо ще използва хомеопатията преди да опита хормоналната терапия: „Менопауза? Психически съм подготвена и не се страхувам!”, споделя 47-годишната знаменитост пред италианското издание на Vanity Fair.

Тя добавя и че не се страхува от процеса на стареене и би предпочела да се състари грациозно, вместо да прибегне към козметичната хирургия& „По-добре бръчки отколкото пластмасово лице”.

Актрисата Ким Катрал

Ким Катрал, най-известна с ролята си на Саманта в хитовия сериал „Сексът и градът”, за първи път се срещнала с хомеопатията, когато живеела във Франкфурт през 80-те.

Любимото й хомеопатично лекарство е арниката, но е голяма фенка и на Осцилококцинума, който...

 
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.