zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 2



10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 2

Какво общо имат Дейвид Бекъм, Тина Търнър, Катрин Зита-Джоунс, Моника Белучи и Ким Катрал? Всички те са почитатели на хомеопатията.

4 юни 2012, здраве.bg

Футболната звезда Дейвид Бекъм

Когато футболната легенда Дейвид Бекъм счупил кост на крака си точно преди световното първенство през 2002 г., той бил съкрушен – както и английските футболни фенове. Първият мач бил само след месец и половина и шансовете да играе на практика бяха нулеви. Лекарите казали на Бекъм, че травмата му, счупена метатарзална кост, ще зарасне за четири до шест седмици, като ще са му необходими още две до четири седмици рехабилитация.

Звездата обаче се подложил на интензивно лечение, което включвало и хомеопатия - за да се ускори възстановяването му. Той бил толкова впечатлен от резултатите от хомеопатичното лечение, че оттогава винаги ползва и този тип медицина.

Твърди, че е голям фен и на арниката, която е популярно хомеопатично средство за намаляване и облекчаване на болката и възпалението. Съпругата на Бекъм, Виктория, също използва хомеопатични лекарства и вярва, че именно с тяхна помощ е преодоляла сутрешното неразположение по време на третата си бременност.

Кралицата на рокендрола Тина Търнър

Спечелилата множество награди, кралицата на рокендрола Тина Търнър, е била с туберкулоза в средата на 70-те години. Успяла да се излекува само с помощта на хомеопатични лекарства.

В началото тя се осланяла на конвенционалната медицина, но състоянието й продължило, докато не посетила д-р Чандра Шарма, британски хомеопат. Само за шест седмици Тина се излекувала и била отново енергична на сцената, благодарение на хомеопатичното лечение.

Тина приела д-р Шарма за свой постоянен лекар и приятел и продължила да го посещава по различни поводи - за хомеопатични и други природни лекарства, докато докторът не починал.

В автобиографията си „Аз, Тина” звездата разказва как е била принудена от властния си съпруг Айк Търнър да излиза на сцената дори когато била много болна от туберкулозата. „Забързаният живот ме изтощи, промяната в диетата ми и хомеопатията ме спасиха. Благодаря на моя хомеопат, че ми върна здравето...”.

Тина...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.