zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Плодовете и зеленчуците: натурално средство за детоксификация



Плодовете и зеленчуците: натурално средство за детоксификация

В замърсената околна среда, в която живеем, е важно да консумираме правилните храни и сокове, за да се пречистваме от токсините.

здраве.bg

Детоксификацията е нещо задължително в нашата изключително замърсена околна среда. За да поддържаме здравето на имунната си система и сравнително алкално pH, трябва да вземем съответните мерки за детоксификация от огромния брой токсини, коита са се просмукали във всеки елемент от обкръжаващия ни свят.

Екстремните мерки за детоксификация като почистващите черния дроб кафеени клизми и периодите на пост могат да се изпълняват на всеки няколко месеца или когато са необходими за лечение на някакво заболяване. Но е добре да включим и детоксифициращи продукти към ежедневната си диета. Подходящи за целта са непреработените като плодове, зеленчуци, семена, бобовите култури.

Ако водата в града, в който живеем, е флуорирана, е добре да не я пием – така ще намалим количеството приеман флуорид и други токсини. Но пък е добре в питейната вода да се съдържат някои минерали, необходими за правилното функциониране на организма ни – например калий, калций, натрий, магнезий и др.

Препоръчително е да избягваме и повечето бутилирани или консервирани напитки, които се продават на пазара. Вместо тях е по-добре да пием прясно изстискани сокове.

Някои храни, които не са изрично маркирани като органични, също са подходящи за консумация, стига да сме сигурни в качеството им. Това най-лесно се установява, ако сме наясно с произхода им и как са отгледани.

Във всички случаи е по-добре да купуваме пресни, а не консервирани или замразени плодове и зеленчуци.

Мощни детоксифициращи храни, които е добре да бъдат част от диетата ни

Кориандър: Отличен за детоксифициране на живака, който днес е толкова разпространен в околната среда, че дори се намира в пломбите на зъбите ни. Суровият органичен кориандър може да се накълца и поръси върху почти всяко ястие. Може да се прибави и към прясно изстискани зеленчукови сокове.

Хлорела: Много специалисти смятат, че тази супер-храна, комбинирана с кориандър, е най-добрия детоксифициращ избор сред храните.

Чесън: Той е...

 
добави в:
 
Още по темите:
превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.