zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се справим с косопада с натурални средства



Как да се справим с косопада с натурални средства

Няколко доказани естествени продукта за растеж и подхранване на косата.

21 април 2012, здраве.bg

Косата пак започна да пада... Но къде да намерим ефективни продукти, които да я накарат да расте отново здрава и силна?! Всъщност някои от най-успешните средства и методи за стимулиране растежа на косата са натурални, евтини и леснодостъпни.

Зехтинът е много добър продукт за косата. Той я подхранва богато и помага много за възстановяването й след накъсване или косопад. Препоръчително е да масажираме два пъти седмично скалпа с топъл зехтин, за да стимулираме фоликулите и да подобрим кръвообращението. С редовното прилагане на тази процедура косата ще започне да расте все по-здрава.

Билковите шампоани са най-добрият избор за измиване на увредената коса. Те запазват естествените масла по косъма и придават мекота и гладкост на кичурите ни. Косата се подхранва богато с помощта на билковия шампоан и така се подпомага растежа й.

Билките като корен от коприва, алое вера и розмарин се считат за много ефективни продукти за справяне с косопада и за стимулиране на растежа на косата. Кръвообращението на скалпа също се стимулира и подпомага процеса на израстването. Добре е редовно да консумираме тези билки, за да постигнем оптимален ефект.

Зеленият чай също е сред препоръчваните продукти за ограничаване на косопада и стимулиране на растежа. Той е обогатен с полезни антиоксиданти, които подхранват скалпа. Ако си изградим навика всяка сутрин да изпиваме по чаша зелен чай, скоро косата ще ни се отплати с красота и здраве.

Проблемът с косопада може да се реши до голяма степен със здравословна и питателна диета. Ако започнем да консумираме повече пресни плодове, зелени зеленчуци, мляко, риба, месо, ядки и соя, косата ще се подхрани и ще започне да расте по-здрава.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.