zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 билки ефективни срещу депресия



5 билки ефективни срещу депресия

Тези растения помагат за облекчаването на симптомите на депресията по-ефективно дори от някои лекарства-антидепресанти.

здраве.bg

... , за по-доброто отпускане и за поддържането на енергията в тялото по начин, който избягва върховете и спадовете, обикновено асоциирани с консумацията на кофеин и други стимуланти. Тази билка се счита за безопасно и евтино лекарство, което може да подобри цялостното психично здраве.

Каму каму
( Myrciaria dubia )

Каму каму е тропическо растение, характерно за дъждовните гори, чиито плодове съдържат най-високото известно количество витамин С в натурален продукт в целия свят. Плодът е натурално сладък и съдържа редица вещества, сред които и витамин С, подпомагащи здравето на имунната система, борещи се с негативните ефекти от херпес-вируса, облекчаващи различни възпаления и борещи се с бактериите и вирусите. Каму каму има и адаптогенни свойства, които нормализират телесните процеси по време на стрес и облекчават симптомите на депресията.

Някои специалисти посочват каму каму като второто растение с най-силен ефект на съдържащите се в него натурални антидепресивни съставки. А най-хубавото е, че консумацията на тези плодове не води до никакви странични ефекти.

Ашваганда
( Withania somnifera)

Ашвагандата е индийско растение, което се използва отдавна в индийската традиционна медицина - аюрведа. Съдържа мощни адаптогенни съставки, облекчаващи симптомите на тревожност и депресия. Доказано е, че растението помага и за противодействието на дегенеративни мозъчни състояния като заболяванията на Паркинсон и Алцхаймер, както и за възпрепятстването растежа и разпространението на раковите клетки.

Изследванията сочат, че ашвагандата действа поне толкова добре, ако не и по-ефективно от много лекарства-антидепресанти при облекчаването на тревожността и депресивните симптоми. Освен това естествено предпазва организма от увредите на свободните радикали, предизвикани от стреса, без да води до обезпокояващи...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.