zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Суровата зима: как да сме пълни с енергияСуровата зима: как да сме пълни с енергия

Съвети на източната медицина – за да сме енергични и в най-студеното време.

31 януари 2012, здраве.bg

... да останем достатъчно активни, за да се уверим, че гръбнакът и ставите ни са гъвкави и в добра кондиция. Мечките ще имат буйна енергия напролет, но точно сега те спят зимен сън.

Да ограничим суровите храни и да ядем повече готвено

Тази корекция в диетата ни ще ни помогне за сгъстяването на кръвта и ще даде на тялото повече защита срещу студа. Можем да пренесем топлина и енергия в тялото като първо ги сложим в храната, която ядем. През зимата традиционните източни лечители са използвали супите като основен метод за лечение. Към ястието е добре да се добавят стимулиращи имунитета билки и подправки. Орехите, джинджифилът, канелата, лукът, чесънът са все сгряващи бъбреците храни.

Да си набавяме колкото може повече слънчева светлина

Ако успеем да постоим на слънце за 10 минути, можем да попием енергия от слънчевата светлина. В същото време получаваме и дневната си доза витамин D - като подсилваме производството му в организма. Това също стимулира имунитета.

Да използваме уникалните зимни билки

Тези билки и подправки събират янг от слънцето и земята през лятото, за да можем да ги използваме през зимата. Мориндата, еукомията, епимедиумът, женшенът, астрагалусът са само някои от билките, които подхранват и укрепват бъбреците и надбъбречните жлези. Източната традиционна ботаническа формула за предпазване на бъбреците и надбъбречните жлези съдържа комбинация именно от такива билки и е създадена специално за поддържането на здравето на тези органи през зимата.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.