zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хранителни добавки - за здравето на сърцетоХранителни добавки - за здравето на сърцето

Някои добавки ще ни помогнат да понижим лошия холестерол и да намалим плаките по артериите.

здраве.bg

... добавки с CoQ10 доказано имат по-нисък риск от повторна криза и болки в гърдите, твърдят изследователи от Медицинския център към университета на Мериленд. CoQ10 подобрява производството на енергия в клетките и предпазва от формирането на плаки в кръвта като така подпомага сърдечното здраве.

Хората с висок холестерол по принцип имат по-ниско от нормалното ниво на CoQ10, който естествено се намира в тялото. CoQ10 може да подобри нивото на кръвната захар и кръвното налягане при пациенти с диабет.

Растителни станоли и стероли

Растителните станоли и стероли могат да ограничат холестерола, който приемаме с храните. Тези субстанции се намират в пълнозърнестите храни и ядките, но са достъпни и като хранителни добавки. Освен че понижават холестерола, станолите могат да подобрят и ефективността на лекарствата, приемани от пациентите със сърдечносъдови проблеми.

Фибрите абсорбират мазнините

Фибрите подобряват храносмилането и могат да абсорбират мазнини, за да помогнат за понижаването на LDL холестерола, като по този начин предпазват сърцето и артериите от мастни натрупвания и заболявания. Хранителните добавки с фибри помагат за понижаването на LDL холестерола. Макар че набавянето на фибри от хранителни източници е най-добрият вариант, хранителните добавки помагат да постигнем препоръчителната дневна доза, твърдят експерти от клиниката Мейо.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.