zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Хранителни добавки - за здравето на сърцето



Хранителни добавки - за здравето на сърцето

Някои добавки ще ни помогнат да понижим лошия холестерол и да намалим плаките по артериите.

здраве.bg

... добавки с CoQ10 доказано имат по-нисък риск от повторна криза и болки в гърдите, твърдят изследователи от Медицинския център към университета на Мериленд. CoQ10 подобрява производството на енергия в клетките и предпазва от формирането на плаки в кръвта като така подпомага сърдечното здраве.

Хората с висок холестерол по принцип имат по-ниско от нормалното ниво на CoQ10, който естествено се намира в тялото. CoQ10 може да подобри нивото на кръвната захар и кръвното налягане при пациенти с диабет.

Растителни станоли и стероли

Растителните станоли и стероли могат да ограничат холестерола, който приемаме с храните. Тези субстанции се намират в пълнозърнестите храни и ядките, но са достъпни и като хранителни добавки. Освен че понижават холестерола, станолите могат да подобрят и ефективността на лекарствата, приемани от пациентите със сърдечносъдови проблеми.

Фибрите абсорбират мазнините

Фибрите подобряват храносмилането и могат да абсорбират мазнини, за да помогнат за понижаването на LDL холестерола, като по този начин предпазват сърцето и артериите от мастни натрупвания и заболявания. Хранителните добавки с фибри помагат за понижаването на LDL холестерола. Макар че набавянето на фибри от хранителни източници е най-добрият вариант, хранителните добавки помагат да постигнем препоръчителната дневна доза, твърдят експерти от клиниката Мейо.

 
добави в:
 
Още по темите:
55+    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.