zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

За повече здраве: подходяща диета, медитация и упражнения



За повече здраве: подходяща диета, медитация и упражнения

...или за малките промени с големи резултати.

4 юли 2011, здраве.bg

Подходящата диета ще ви помогне да живеете по здравословен живот и ще допълни ползата от всекидневните упражнения. Медитацията пък ще ви помогне да намалите стреса и създава чувство за баланс. Намирането на време за всяка от тези три промени в начина на живот може да подобри здравето ви и да помогне да се предпазите от сърдечни заболявания, удар, високо кръвно налягане и висок холестерол. Преди да промените диетата си или програмата с упражненията обаче е препоръчително да говорите с лекаря си относно всякакви препоръки, специфични за вас, пише way.bg.

Подходяща диета

Подходящата диета трябва да се състои от балансирани групи храни. Повечето хранения трябва да имат високо хранително съдържание. Експертите от Клиниката Майо препоръчват да ограничите употребата на сол, захар и наситени мазнини. Вместо това се опитайте да ядете повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, крехки протеини и морски дарове. Спазването на подходяща диета ще ви помогне да се предпазите от хронични заболявания и да се справите с отслабването и контролирането на теглото си. Поставете си за цел повечето от храненията ви да се придържат към тези препоръки.

Медитация

Медитацията е упражнение на ума и тялото в алтернативната медицина. По време на медитация се научавате да фокусирате вниманието си и да следите мислите, чувствата и усещанията си. Практикуването на медитация може да помогне за понижаването на нивата на кръвното налягане и стреса. Може да ви помогне да се справите и с тревожността, неконтролираното хранене, алергиите и депресията. В идеалния случай трябва да се опитате да медитирате поне по 5 до 30 минути. За да подобрите практиката си, започнете с кратки медитации и постепенно ги удължавайте.

Кардио упражнения

Кардио упражненията са тип аеробни упражнения, по време на които работите със сърцето, белите дробове и сърдечно-съдовата система. Американският колеж по спортна...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.