zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Пациенти настояват за забрана на група антибиотициПациенти настояват за забрана на група антибиотици

Широко разпространени, някои от тях могат да предизвикат дори смърт.

23 юни 2011, здраве.bg

Пациентски организации от различни страни в Западна Европа настояват за пълна забрана на група антибиотици, чиято употреба може да причини слепота, сърдечно-съдови проблеми и дори смърт. Въпреки тези опасни и добре известни възможни странични ефекти, много лекари продължават да изписват тези медикаменти ежедневно.

Флуорохинолоните или хинолоните (най-познат и използван сред които е ципрофлоксацинът) са едни от най-опасните и токсични лекарства в аптечната мрежа, твърди Дейвид Фулър, основател на сайта fqresearch.org, чиято цел е да помогне на хората, пострадали от употребата на хинолони. Самият той страда от сериозно нарушение на зрението и ставни увреди, причинени от медикамент от групата на хинолоните при лечение на пневмония през 1986 г.

Фулър твърди, че никой не води статистика на броя на жертвите и сериозните странични реакции, причинени от тези лекарства и вероятно проблемът е далеч по-сериозен, от официално изнесената информация . До този момент пет различни флоурохинолона са били изтеглени от пазара в различни държави, след като е било доказано, че са предизвикали смърт в резултат на сърдечно-съдови усложнения.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
лекарства    
 

more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.