zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

5 начина да победим пролетните алергии



5 начина да победим пролетните алергии

здраве.bg

... хартиена маска за еднократна употреба или по-дълготрайна „респираторна маска”, която има високоефективен НЕРА филтър.

Съветът за по-ранно приемане на лекарствата важи и тук. Ако ще работите навън следобед, вземете лекарствата си за алергията на обяд, за да могат да проникнат в организма ви преди полените да го направят. Наблюдавайте интензивността на полените и се опитайте да планирате повечето излизания навън през дните, в които се очаква нивото на полени да е по-ниско и да няма вятър.

Има един мит, че, ако държите прозорците си затворени, няма да имате проблем със своите алергии вкъщи. Но помещенията трябва да се проветряват и, независимо какво правите, около една трета от това, което е навън, влиза вътре в дома. Ако ползвате климатик, за да намалите алергените в помещението, трябва да си набавите високо ефективен филтър (MERV ниво 11 или 12) и да го сменяте всяка пролет и отново в началото на лятото – например през март и юни. Можете да намалите циркулиращите алергени и като използвате НЕРА филтър за прахосмукачката си и друг такъв за климатика. А когато сте в колата, дръжте прозорците затворени и пускайте вентилацията.

Има едно нещо, което не бива да правите, за да се справите с алергените вътре в дома и това е използването на овлажнители за въздуха и пулверизатори. Капките от тях повишават влажността на помещението и това може да доведе до повече проблеми с праха и акарите.

Натурални средства срещу алергия

Някои натурални средства могат да помогнат със симптомите на алергията, но имайте предвид, че и те имат своите ограничения. Често използвано средство е каничката за пречистване на носа – за промиване с помощта на солен разтвор. Няколко изследвания сочат, че използването на такава каничка е ефективен метод за минимизиране на симптомите на сезонната алергия. Но тези канички само изплакват слузта и намаляват временно раздразнението. Те не могат да премахнат полените, които са първоизточник на симптомите.

Относно акупунктурата мненията все...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    заболявания    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.