zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Грижи за кожата с бързи резултати



Грижи за кожата с бързи резултати

здраве.bg

Разбира се! Всяка жена желае да има чиста, добре хидратирана и свежа кожа. Но невинаги знае какво зависи от нейните усилия и как да го постигне. Ако страдате от разширени пори, черни точки, мазна кожа или просто искате да хидратирате кожата си, тази статия е точно за вас.

Как да се грижим за кожата си? Всъщност правилният отговор на този въпрос зависи от индивидуалните особености на женския организъм. И все пак има няколко прости правила, които в почти всички случаи биха помогнали. Има немалко напълно естествени „лекарства” и домашни процедури, които подобряват външния вид на кожата и нейната еластичност.

Няколко полезни лечебни процедури

За да запазите кожата си здрава, имате нужда всекидневно от добър ексфолиант. Това ще ви помогне да се отървете от мъртвите кожни клетки, които се натрупват на повърхността на кожата и запушват порите.

- Преди да се запътите към най-близкия козметичен магазин или аптека, пробвайте какво може да направите и сами у дома: Смесете зехтин с захар до формиране на разтвор с консистенция на паста. Приложете тази смес върху лицето си и масажирайте за няколко минути с кръгови движения - това ще подобри циркулацията на кръв в кожата и ще ексфолиира мъртвата тъкан. Друг вариант е да използвате сода за хляб, като я смесите с малко вода или лосион. След приятния масаж почистете кожата си с хладка вода.

- Често премахването на мръсотията и мъртвите клетки не е достатъчно за постигането на изящна кожа. Друга важна стъпка е нейното омекотяване. За да направите това в домашни условия, може да пасирате малко плодове като банани, ягоди или киви и да ги смесите с мед или кисело мляко, след което да нанесете върху лицето и шията. Оставете пастата да подейства няколко минути и после измийте лицето си с топла вода. Подсушете, а след това нанесете овлажняващ крем.

- Ако страдате от акне, пъпки или черни точки, подложете лицето си на пара за няколко минути. Подсушете го с кърпа, а след това нанесете мед.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.