zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 начина да отслабваме ефективно



8 начина да отслабваме ефективно

Сериозните лишения и гладът не са в основата на успешното намаляване на килограмите.

Главното са постоянството и постепенното сваляне на килограмите.

здраве.bg

... варират, но консумирането на повече от 55% от дневните калории под формата на въглехидрати няма да помогне за отслабването. Много хора се справят достатъчно добре с хранителни планове с изключително малко въглехидрати, а други – с по-умерени диети. Но докато спазвате правилото за не повече от 55% от калориите от въглехидрати, ще имате добра изходна позиция.

3. Разпределение във времето: 4 до 6 хранения звучат много, но трябва да имате предвид, че тялото винаги се опитва да складира телесни мазнини.

То не се интересува дали искате да изгубите такива. Всъщност организмът би предпочел да задържи мазнините, за да постигне главната си цел - да ви поддържа живи в случай на бъдещ недостиг и глад.

Винаги мислете за тялото отвътре навън, а не обратното. За да контролирате кръвната захар, яжте през деня на всеки 2-3 часа. Когато използвате най-ефективните хранителни пропорции, това ще ви помогне да контролирате кръвната захар (което от своя страна спомага за отслабването).

Мислете в перспектива и приготвяйте ястията си предварително. Слагайте в хладилника здравословни храни, когато например знаете, че няма да ви има за дълъг период от време - през уикенда например.

4. Калориите: Няма значение колко здравословна е диетата, ако ядете твърде много.

Важно е да поддържате първоначално обичайните калории, т.е. да приемате такова количество храна, колкото е било обичайно без да променяте теглото си. Това ще отнеме известни усилия и експерименти. Също така трябва да следите храните: общия брой калории, грамове протеини, мазнини и въглехидрати. Звучи като доста работа и е така. Но с помощта на диетолог може да изчислите перфектната формула за вас, без да се налага да правите всеки път сметки.

5. Малък недостиг на калории: Трябва да се напредва с малки стъпки, но постоянно.

Ако искате да се заловите сами с това, просто намалете калориите с 200, след като сте открили какво е количеството калории, поддържащо теглото ви без промяна. Целта е...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    хранене и диети    
 
more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.