zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да си направим сами масаж



Да си направим сами масаж

Лесни инструкции за самомасаж на различни части от тялото.

Тя.bg

... и ги спуснете нежно под брадичката. Кръстосайте ръцете си пред шията така, че всяка ръка да се насочи към противоположното рамо. Размачкайте внимателно рамената, ръцете надолу и свършете с върховете на пръстите. Повтаряйте това толкова често, колкото ви харесва. Този “хипнотичен” масаж облекчава напрежението и болките в главата.

Краката
1. Сложете едната си ръка върху стъпалото, а другата – под табана. Размачкайте плавно от пръстите към глезените. Плъзнете ръцете си обратно към пръстите и повторете движението.

2. Подпрете стъпалото си с една ръка и размачкайте всеки пръст по отделно. Стискайте всеки пръст здраво и разпъвайте нежно с леко придърпване.

3. С палци един върху друг направете линия от твърди движения с натиск надолу по средата на табана и от двете страни на стъпалото. След това с един палец правете кръгообразни движения с натиск върху свода.

4. Подпрете стъпалото си с едната ръка и свийте другата в хлабав юмрук. Правете почукващи движения върху цялата долна част на стъпалото.

5. Докато все още държите стъпалото си с едната ръка, с другата правете насичащи движения върху долната част на стъпалото. Отмахвайте ръката си в момента, в който докоснете стъпалото, за да постигнете лек и пружиниращ ефект.

6. Потупвайте около глезена с върховете на пръстите си, размачквайте основата на крака и след това завършете масажа като размачквате стъпалото, както сте го направили в началото.

Ръцете
1. Размачкайте задната страна на ръката си като притискате здраво към китката и нежно приплъзвате обратно. След това стискайте ръката по цялата китка като я притискате между пръстите и дланта на другата ръка.

2. Стискайте всеки пръст и правете с палец кръгови движения с натиск върху ставите. След това дръжте пръста в основата му и го дърпайте нежно, за да го разтегнете. Това става като приплъзвате хвата си нагоре по пръста и го пускате при върха на пръста.

3. Размачкайте с палец между сухожилията в задната част на ръката. Намачкайте браздите...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.