zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 лесни начина да свалим от годините...



8 лесни начина да свалим от годините...

...поне на външен вид, но и не само.

здраве.bg

... е нужно да си личи. При първите признаци за тази неприятна, но неизбежна промяна, си купете нов сутиен с незабележима подвижна подплата в чашките. Това ще ви помогне да върнете линията на гърдите там, където е била в по-младите години - между рамото и лакътя.

Но внимавайте в избора - прекалено отпуснатият сутиен или неправилно разположените презрамки могат да предизвикат болки в гърба, рамената и врата. Специалистите са забелязали, че жените, които се оплакват от този симптом, почти винаги изпитват облекчение, след като сменят сутиена.

6. Направете си маникюр

Ръцете най-лесно издават възрастта, но и тук може да се приложат някои трикове. Лакът за нокти и пръстените могат да отнемат вниманието на околните от знаците на остаряването каквито са например вените и петната. Интересно проучване, в което участниците е трябвало да определят възрастта на жените само на базата на снимки на ръцете им, дава ясни резултати в тази посока - 49% от участниците преценяват ръцете на жените по-млади, когато на ноктите има лак, а 52% правят същото, ако по ръцете има и бижутата.

7. Спрете цигарите!

Лицето на пушача може лесно да се различи от другите. Освен това цигарите наистина вредят на здравето – според статистиката то намалява живота на жените с 15 години. Специалистите дори използват термина “лице на пушач” – за лице, което е прекомерно набръчкано около очите и устата и кожата му има сивкав оттенък.

Никога не е късно да се откажете, дори ако сте дългогодишен пушач. А кожата се постепенно се възстановява - поне до някаква степен. Само с козметични процедури обаче може да премахнете линиите около очите и устата. За сметка на това здравият изглед на кожата ви бързо ще се възстанови.

8. Придайте блясък на зъбите си

По-бялата усмивка със сигурност ще накара хората да ви възприемат като по-млади. Подсъзнателно свързваме матовата усмивка с възрастта – емайлът се износва с времето и потъмнява зъбите ни. Бляскавата усмивка от друга страна създава...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    изследвания    хигиена    психология    
 
more news
rss
 
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.