zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 основни грешки, които и най-добрата майка може да допусне



10 основни грешки, които и най-добрата майка може да допусне

здраве.bg

... или сок през целия ден и дори през нощта, бактериите в устата, причиняващи кариес, превръщат захарта от напитките в разрушаваща зъбите киселина.

Ограничете млякото и сока до времето за хранене, защото тогава в човешкото тяло има достатъчен поток на слюнка, който да неутрализира киселината. Между храненията и през нощта няма много слюнка и киселината свободно разяжда зъбите с часове.

3. Купувате играчки и бебешки мебели втора употреба

Кой би могъл да обвини една майка, че се опитва да спести малко пари, като подбира добре запазени играчки и мебели втора употреба?

Преди да направите обаче такава покупка, уверете се дали продуктът е безопасен. Много подобни стоки, които са изтеглени от пазара поради недостатъчна безопасност, все още се намират в магазините за втора употреба и хората не са предупредени, че предметът, който използва детето им, е опасен дори за живота му.

4. Пускате на децата си филми за “умни бебета”

По-малко виновни ли се чувствате, че използвате “електронната детегледачка”, ако малкото ви детенце гледа DVD-та с „Бебето Айнщайн” или „Умното бебе”? Мислите си, че това е добре, защото тези програми помагат на детето да се учи.

Изследванията показват нещо съвсем различно. Вместо да стимулират езиковите способности на детето, тези програми ги възпрепятстват. За всеки час, който бебетата прекарват в гледане на такива образователни DVD-та, те научават от 6 до 8 думи по-малко, отколкото връстниците им, които не гледат тези филми. Това са резултатите от изследване, проведено през 2007 г.

Проучване от 2009 г. пък е установило, че когато телевизорът е включен, дори като фон, родителите разговарят и взаимодействат по-малко с децата си, които също изостават в развитието на езиковите си способности. За всеки час, през който е включен телевизорът, бебетата чуват със 7% по-малко думи.

Затова, забравете за DVD-тата и изключете телевизора. По-добре инвестирайте в старомодните кубчета за строене. Доказано е, че децата, които играят...

 
 
Още по темите:
съвети от лекаря    деца    превенция    изследвания    
 
more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.