zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

9 естествени унисекс афродизиака



9 естествени унисекс афродизиака

Канелата доказано повишава либидото, а действа добре и при уринарни инфекции.

здраве.bg

... действа и при жени.

Внимание: Ако имате херпес (в следствие на треска или от генитален вид), аргининът може да повиши риска от активизирането му. Добавките, съдържащи аргинин, може да съдържат и билки и съставки, които взаимодействат с някои медикаменти. Посъветвайте се с лекаря си дали приемът ще е безопасен за вас.

4. Гинко Билоба

Тази толкова популярна и във фармацията билка доказано подобрява кръвотока към мозъка, сърцето и половите органи, като помага за получаването и поддържането на ерекцията. Много изследователи я считат за антидот за отрицателните ефекти в сексуално отношение на антидепресантите.

Взимайте по 40-80 мг два пъти дневно, като се уверите, че продуктът съдържа 24% гинко хетероциди - силни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали. Безопасен е за използване и от жени.

Внимание: Гинко билоба е антикоагулант и може да взаимодейства с други такива. Попитайте лекаря или фармацевта си дали е добре да го приемате.

5. Тиквено семе

Семената на тиквата са с високо съдържание на цинк, който има отношение към повишаване на фертилитета и сексуалния нагон. Стридите са също много богати на този минерал, но не са толкова подходящи за всекидневна употреба.

Тиквените семена са богати и на омега-3 мастни киселини, които измежду всичките си функции, действат и като “почистват” артериите и капилярите от натрупани холестеролни плаки.

Можете да ядете семките направо от пакетчето, да поръсите с тях салатата или ги смелите и смесите с брашно (например за панировка). Действат еднакво добре и при двата пола.

Внимание: Някои продавани марки тиквено семе съдържат изкуствени оцветители, химикали или твърде много сол. Проверявайте етикета за точното съдържание!(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    секс и здраве    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.